Strona główna / Lokalne / Zarząd MS Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych wydał oświadczenie w sprawie stoczni Gryfia

Informowaliśmy dzisiaj o trudnej sytuacji w stoczni Gryfia. Do zarządu stoczni skierowano pismo z którego wynikało, że W związku z niezadowalającymi wynikami finansowymi spółki i pesymistycznymi prognozami, rozważa się przeniesienie stoczni Gryfia do jednej lokalizacji.

Po południu do naszej redakcji przesłano oświadczenie, którego autorem jest zarząd Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych.

W związku z pojawiającymi się publikacjami na temat sytuacji w Morskiej Stoczni Remontowej Gryfia, przedstawiamy oświadczenie Zarządu MS Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych.

Zarząd MS Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych zdecydowanie zaprzecza, jakoby było zaplanowane zaprzestanie działalności stoczniowej w zakładzie MSR Gryfia w Świnoujściu.

Jednocześnie informujemy, że w związku z długotrwałym, negatywnym trendem rynkowym, Zarząd MS TFI zwrócił się z prośbą do Zarządu MSR Gryfia o przygotowanie kilku wariantów wyjścia z trudnej sytuacji. Warianty te zostaną przeanalizowane po ich przedstawieniu.

Pragniemy także zapewnić, że Zarządy MS TFI i MSR Gryfia prowadzą prace, które są ukierunkowane na rozwój stoczni i ochronę miejsc pracy.

Jednocześnie apelujemy do wszystkich, którym dobro stoczni leży na sercu, o nierozpowszechnianie informacji, które negatywnie wpływają na wizerunek Stoczni i podważają jej pozycję na rynku.