Strona główna / Lokalne / Ta kamienica odzyskała dawny blask

Ta kamienica odzyskała dawny blask

Zakończyła się termomodernizacja zabytkowej kamienicy przy Placu Słowiańskim w Świnoujściu.

W tym miejscu swoją siedzibę ma Morski Instytut Rybacki. Przy okazji prac, podjęto decyzję o zmianie koloru elewacji budynku.

Biuro projektów ABC wykonało projekt budowlany. Teraz kamienica ma wygląd zbliżony do przedwojennego stanu fasady. Elewacja budynku, lepiej niż dotychczasowa, nawiązuje do historycznego wyglądu budynku, efektowniej jest też wyeksponowana płaskorzeźba na ścianie narożnej.

Zobacz również

Zamiast sztucznej, w tym roku prawdziwa. Choinka stanęła w centralnym punkcie Świnoujścia

Zgodnie z obietnicą miasta, żywa choinka na pl. Wolności już stoi. Na Mikołajki będzie pięknie …

Jeden komentarz

  1. jeden h…. jaki kolor wiele budynków w poblizu są obleśne i jest dobrze .

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.