Strona główna / Lokalne / Przy ulicy Piastowskiej. Gruntowny remont pomieszczeń dla podopiecznych domu dziecka

Przy ulicy Piastowskiej. Gruntowny remont pomieszczeń dla podopiecznych domu dziecka

Zakończyła się modernizacja dawnych pomieszczeń internatu w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym. Wkrótce wprowadzą się tam podopieczni świnoujskiego domu dziecka.

Do tej pory dom dziecka znajdował się na pierwszym piętrze tego budynku, gdzie wychowankowie mieli dość ciasno. Aktualne w domu dziecka mieszka 11 dzieci w wieku od 11 do 18 lat (mogą mieszkać dłużej, jeśli się dalej uczą). Tymczasem dawne pomieszczenia na drugim piętrze przestały już pełnić funkcję internatu. Stąd pomysł, aby wykorzystać je i poprawić przez to komfort mieszkańców domu dziecka. Konieczna była jednak ich modernizacja.

Oprócz remontu stropu wykonano także m.in. prace rozbiórkowe części ścian, zdemontowano okładziny z płyt pilśniowych w pokojach i drewniane na korytarzach. Wszędzie położono nowe podłogi. Kompletnie wyremontowano łazienki i wymieniono stolarkę drzwiową. We wszystkich pomieszczeniach wykonano wentylację wywiewną. Położono nowe instalacje c.o., wodno – kanalizacyjną, hydrantową i elektryczną.

Wykonawcą inwestycji była szczecińska firma BAUEFFECT sp. z o.o. Koszt inwestycji to ponad 797 tys. złotych.

BIK UM Świnoujście

Zobacz również

Wściekłe Pięści Węża z Pucharem

W dniach 12-13.06.2021 r., na hali Uznam Arena odbył się turniej koszykówki o Puchar Dyrektora …

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.